Специализирана полицейска акция се провежда на територията на цялата страна. Тя

...
Специализирана полицейска акция се провежда на територията на цялата страна. Тя
Коментари Харесай

Наркотици, изборни нарушения и мигранти: Равносметка от спецоперацията в страната

Специализирана полицейска акция се организира на територията на цялата страна. Тя е по линия на закононарушения, свързани незаконната миграция, изборния развой, акцизни артикули, опиати, ръководство на неправоспособни водачи, или водачи под влияние на алколохол и опиати.

Главен комисар Петър Тодоров даде детайлности за резултата от интервенцията все още: 

" Работи се по целия набор от закононарушения, които могат да бъдат открити при едни такива полицейски интервенции, над 290 закононарушения са разкрити, като са формирани към 150 досъдебни производства до този миг и 90 бързи поризводства. Проверени лица над 23 000. Имаме над 15 000 тествани моторни транспортни средства, като актовете са над 3000. 10 оръжия противозаконни имаме открити, както голям брой стока, която е безакцизна - алкохол, цигари ", заяви основен комисар Тодоров. 

" Сигналите, които имаме по отношение на пазаруване на гласове са към 45, формирани са 8 досъдебни производства на територията на цялата страна. Задържани са 4 или 5 индивида са задържани, общо взето картината е доста динамична, непрестанно постъпват данни. Говоря за досъдебни производства 8 на този стадий по текстове, свързани с предизборното законодателство ", добави Тодоров. 

Схемите са обичайните все още: опрощаване на лихви, предоставяне на парични суми, ревизира се схемата дърва против глас.

" Проверяват се данни за завишаване на преносимите секции, т.е. там да се основават преносими секции от едни хора, които не са заболели, само че са извадили такива удостоверения. Всяка информация, която може да ни наведе на това, че се открива някакъв тип корпоративен избор или платен избор, се ревизира ", добави Тодоров.

Специализирана полицейска акция се организира в Бургас, бе обявено по-рано през днешния ден. Целта на интервенцията са хора, свързани с лихварска активност. 

До момента има трима арестувани - две дами и един мъж. Акцията в квартал " Победа " стартира в 6:30 часа. По неофициална информация са открити доста описи с имена и персонални данни, огромно количество злато и голям брой дебитни карти.

Предполага се, че дейностите на полицията са за предварителна защита срещу купуване на гласове, защото е известна процедура за опрощаване на задължения против гласове. Обиските продължават.

Специализирана полицейска интервенция се организира и на територията на ОДМВР – Русе. Тя е разпоредена със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и в нея са включени чиновници от всички структурни звена на регионалната дирекция, жандармерията и държавните горски стопанства.

Целта на спецоперацията е да се обезпечи публичния ред в избрани региони, където има потребност. Акцията няма връзка с изборите, само че в случай че се установяват нарушавания, ще се вземат съответните ограничения.

На този стадий са открити 17 закононарушения, за които са формирани 2 досъдебни производства за развъждане на марихуана и едно за осъществена кражба, както и 14 заявителски материала за противозаконна сеч на територията на съвсем всички районни ръководства. Проверени са 487 лица, 376 МПС и са формирани 27 акта и 64 фиша по закона за придвижване по пътищата. Направените проби за приложимост на алкохол и опиати са негативни. Служителите на горското стопанство са съставили 15 акта и констативни протоколи.

Продължават дейностите по документиране на осъществените закононарушения и се откриват лицата, които са съпричастни към тяхното осъществяване.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР